A 2 legfontosabb dolog, amire friss bloggerként összpontosítanod kell


Bizonyára néhányan már rátaláltak az oldaladra, van pár követőd is, de a havi 10 ezer oldalletöltést még nem érted el. Ebben a kezdeti időszakban ezzel a két dologgal kell dolgoznod: látogatók és tartalom.

Lehet, hogy nem ezekre számítottál, hanem például arra, hogy bevételszerzés, de hidd el, hogy ha nincs egy szilárd olvasótáborod és tartalmad, akkor még korai bevételszerzési stratégiákon gondolkodnod.

A következőkben megmutatom, hogy pontosan mit kell tenned, ahhoz hogy felépíts egy olvasótábort a blogodnak a szociális média segítségével, majd elmondom, hogyan tudod növelni az oldalad tartalmát.

Instagram:

Nagyon jó eszköz az instagram arra, hogy elérd a célközönséged. Fontos, hogy rendszeresen posztolj. Van, aki napi 3x posztol reggel-délben-este és van, aki heti 2x. Nincs erre semmilyen szabály, én igyekszem heti 2-3 alkalommal posztolni, a lényeg a rendszeresség. Posztolj lehetőleg mindig ugyanabban a napszakban. Legyen egy egységes stílusa a képeidnek. Több követőt a Likestagram programmal tudsz szerezni, ami automatikusan kedvel bizonyos hashtag-gel ellátott képeket. Amikor még kevés követőd van, akkor azt ajánlom, hogy kövesd vissza a követőidet (kivéve a kéretleneket). Akik pedig már nem követnek, azokat te se kövesd. Egy idő után nehéz ezt átlátni. Én erre a Crowdfire alkalmazást használom. Érdemes aktívnak lenned, például ha a követőid kitesznek egy új képet, akkor azt kedveld, kommenteld. A saját képeid alá érkezett kommentekre mindig válaszolj. Így tudsz kiépíteni egy állandó instagram közösséget magadnak.

Facebook csoportok:

Elég sok magyar facebook csoport van kifejezetten bloggereknek, ahol a tagok megosztják egymással az új cikkeiket. Ez egy jó eszköz olvasószerzéshez és más bloggerekkel való ismerkedéshez. Érdemes facebook oldalt is nyitnod az oldaladnak, ahol mindig ki tudod tenni, ha új poszt van az oldaladon, linkkel együtt (ez a facebook egyik nagy előnye az instagram-mal szemben). Itt is ugyanaz a lényeg, mint az instagaram-nál: legyél aktív, kedvelj, kommentelj, posztolj sokat.

Írj gyakran:

 Az elején gyakran kell írnod, hogy minél több hasznos tartalom legyen az oldaladon, illetve a szociális média felületeiden. Először még olyan üres az oldalad, alig van pár cikked. Van, aki ebben a kezdeti időszakban naponta posztol. Ez sincs szabályhoz kötve, annyit írsz, amennyi jól esik és amennyi belefér az idődbe. Ahogy növekszik a tartalmad úgy fog a google egyre előbbre sorolni a keresési találatoknál.

Készíts bónusz tartalmakat email feliratkozásért cserébe:

Nagyon fontos, hogy minél előbb elkezd építeni az email listádat, ha komolyan gondolod, hogy egyszer majd üzletszerűen szeretnél blogolni. Készíts értékes tartalmat, letölthető e-tanfolyamot vagy valamilyen nyomtatható dolgot, de csak akkor küldd el, ha feliratkoztak az email listádra. Ezzel te is jól jársz és az olvasód is. Az email lista arra jó, hogy tudsz szólni a feliratkozóidnak, ha új posztot írtál, ha új letölthető tartalmat készítettél vagy ha új terméked van, amit megvásárolhatnak az oldaladon. Igen a szociális média felületek is ezt a célt szolgálják, de hatékonyabban el tudod érni az olvasóidat email-en keresztül. Sokkal személyesebb egy email, sokkal valószínűbb, hogy elolvassák, mint egy facebook vagy instagram posztot.

 Most, hogy összeszedtem minden szükséges stratégiát neked ahhoz, hogy a következő szintre léphess a blogolás világában, rajtad a sor.

Image source: TCOH

CONVERSATION

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Vissza
fel